top of page
Търсене
  • organikbg

Ако е оцет, да е ябълков


Нормализира се храносмилането, умират вредни микроби в стомаха и червата, тялото получава доставка от калий, калций, желязо, магнезий.

В 150 г оцет от ябълки има 240 мг калий. Той ще измести натрия от клетките и ще го прати извън организма чрез потта и урината. От баланса между натрия и калия в тялото зависят нервната система, мускулите, кръвното налягане. Калият пази от задържане на течности, което се случва при излишък на натрий. Затова лекарите настояват да се намали солта при високо кръвно.

Народните лечители твърдят, че оцетът лекува хипертония, хронична умора, отслабване на паметта именно чрез калия в него. Алкохолът, кафето, чаят и захарта са диуретици, които извеждат калия от тялото. Ако прекалявате с тях, ще се почувствате отпаднали. Причината е недостигът на калий. Дневната доза от него е 1,875 мг и ябълковият оцет ще я осигури.

Чрез оцета се поддържа киселинно-алкалното равновесие на организма. А киселата среда е добра за развитието на ракови клетки.

В оцета има натурална ябълкова киселина. Тя взаимодейства с алкалните елементи и минерали и се отделя енергия, натрупваща се под формата на гликоген. В народната медицина за детоксикация се прилага сок от лимон и ябълков оцет. Лимонът и оцетът, въпреки киселия си вкус, създават алкална среда в тялото.

Съвместно с витамина те предпазват от рак, причиняван от химични токсини. Храна, богата на витамините А, С, Е и бетакаротин, неутрализира свободните радикали, причиняващи израждане на нормалните клетки в злокачествени.

89 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page