top of page
Търсене
  • organikbg

Ябълков оцет – тайната на Дженифър Анистън за хубава кожа


Всеки от нас си има свой собствен ритуал рано сутрин. Освен задължителното миене на зъби и вземане на душ, някои правят йога или друг вид разтягане, гледат новините с половинката, пият кафе или пък вода с лимон, за да насърчат метаболизма си. А има ли такива от вас, които приемат ябълков оцет...


Може би сте чували, че някои ваши познати пият вода с ябълков оцет, за да се пречистят, но за вас това е доста странна комбинация. Колкото и да ви се струва неприятно, повярвайте, то има редица ползи за организма. Това може да потвърди Дженифър Анистън, която в едно свое интервю за Harper’s Bazaar през 2017 г. разкрива, че разчита на тази напитка след като се събуди, при това всеки ден. Актрисата не пояснява как точно я приготвя, но предполагаме, че говори за овкусяването на топла вода с малко чист ябълков оцет.


Само след една седмица, през която сте поглъщали киселата напитка на гладно, ефектът ѝ е доста осезаем за организма. Ако вкусът ѝ не ви харесва, може да добавите малко мед.


Според диетолога Клара Кларк, пиенето на ябълков оцет подобрява храносмилателната система, действа антибактериално и подобрява детоксикацията, регулира кръвната захар при диабет и инсулинова резистентност, понижава нивото на лошия холестерол и насърчава загубата на тегло. Тя е категорична, че разтворен във вода, той има подобни свойства като тези на пробиотиците.


Ако до момента не сте пили топла вода с оцет на гладно, може да прибавите до 2 супени лъжици в една чаена чаша. По желание, може да овкусите с малко мед и лимон. Ако успеете да се абстрахирате от по-натрапчивия вкус, то пробвайте да я приготвяте всяка сутрин в продължение на поне седмица.


Д-р Кларк разкрива пред The Zoe report, че някои хора пият ябълков оцет вечер, но сутринта е най-подходящото време. Тя посочва още, че ако не можете да го направите, друг вариант е да пийвате преди всяко хранене, което също действа пречистващо.


Как водата с ябълков оцет действа на тялото?Премахва подуването

Подобряване на храносмилането е една от водещите ползи от пиенето на ябълков оцет по този начин. Особено когато имате подуване и газове, той може да елиминира тези проблеми, стига да се приема правилно.


След близо седмица редовно пиене, коремът вече не е подут, а вие не изпитвате онази тежест, която сте имали всяка сутрин, защото метаболизмът ви действа по-добре.Повишава енергията

Има хора, на които задължително им трябва поне едно кафе сутрин, за да се събудят и настроят за работа. Е, това може да стане също така с чай или вода с ябълков оцет.


Дори и без кофеин, човек се чувства по-енергичен, като за това спомага киселата напитка. Повишеният му тонус се дължи не само на веществата в ябълковия оцет, но и на лимона, който освежава и подобрява настроението.Прави кожата по-здрава и хубава

Ето защо Дженифър Анистън пие вода с ябълков оцет всеки ден. Вглеждайки се в лицето ѝ, можете ли да кажете на колко години е? След като консумира напитката, кожата ѝ е по-хубава, защото тя е със силни антиоксидантни свойства. Освен това предотвратява излизането на пъпки и елиминира оксидативния стрес, който разрушава клетките и води до появата на бръчки и фини линии.


Натуралният оцет от ябълки пречиства и се бори с неприятното акне, също така подобрява и тена на кожата.Вреди ли ябълковият оцет на организма?

„Бих го препоръчала особено на хора, които се опитват да изградят по-силна имунна система“, казва още д-р Кларк и обяснява, че през този сезон ябълковият оцет е изключително полезен, но трябва да се пие с мярка.


С подобряване на храносмилателната система, патогените в организма изчезват и оттам той има по-здрав имунитет.


Източник:https://www.tialoto.bg/

13 439 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page