top of page
Търсене
  • organikbg

За да нямате подут корем, пийте това преди ядене


Подуването след ядене е доста неприятно. То не само причинява дискомфорт, но може да затрудни дейностите ви и да ви демобилизира, ако доведе до гадене, пише Tialoto.bg.


Какво го причинява?

Подуването е резултат от натрупването на голямо количество газове или нарушаване в движението на мускулите на храносмилателната система. То може да бъде доста болезнено.


Подуването представлява натрупване на прекомерно количество твърди вещества, течности или газ в храносмилателната система. Около 16-30% от хората съобщават, че страдат от редовно подуване на корема, което го прави хроничен и доста често срещан проблем.Решението за всеки е индивидуално и се предписва след преглед и установяване на точната причина за подуването.

Диетологът и хранителен експерт Люк Кутинчо е намерил и домашно решение на проблема под формата на специална течност, която препоръчва да се пие в продължение на поне две седмици преди хранене. Тя съдържа: 1 ч.л. псилиум хуск, 1 чаша вода (200-250 мл), 2 ч.л. ябълков оцет.


Начин на приготвяне: Смесете всички съставки и разбъркайте добре, за да може хускът да не стои на бучки във водата. Пийте 2-30 минути преди всяко основно хранене. Прочетете внимателно състава на оцета, трябва да бъде с натурални съставки, за да съдържа важния за стомаха пробиотик.


Как работи?

Напитката помага на стомаха да продуцира повече киселина, която да разгражда протеините и бактериите, които поемаме с храната. Може също така да добавите малко канела към една от напитките си за деня. Тя контролира кръвната захар и засилва метаболизма.


Внимание: Всеки организъм е индивидуален. Тази напитка може да не ви хареса. Ако страдате от язва, гастрит или друго остро стомашно заболяване се консултирайте с лекар преди да си я забъркате. За да има резултат, тя трябва да се приема поне 2 пъти на ден в продължение на 2-3 седмици.

538 преглеждания1 коментар

Последни публикации

Виж всички

1 Comment


Cooking Katie
Cooking Katie
Sep 05, 2021

Hello mate great blog postt

Like
bottom of page