top of page
Търсене
  • organikbg

Чудото на прополиса - клеева тинктура


Чудото на прополиса ( клеева тинктура ) често може да замести редица лекарства в ежедневието ни!


Всеизвестно е за пчелните продукти мед, прополис, пчелен прашец, пчелно млечице, чe са страшно полезни за общото здравословно състояние на човешкия организъм.

Днес ще се концентрираме върху прополисът (пчелен клей) и по конкретно върху водния разтвор на прополис (клеева тинктура), който притежава редица приложения.

Методът,по който се извлича прополиса е иновативен и не е извършван до сега,както и начина ,по който се усвоява от организма. Може да се консумира от всички категории хора, включително и деца,които нямат алергии към пчелни продукти. Предимствата на състава пред други препарати от прополис:


Изцяло воден разтвор

-Усвоява се по-лесно от организма в сравнение с останалите клееви тинктури

-Установена е активност при по-ниско съдържание на прополис в сравнение с останалите клееви тинктури

Използването на етилов алкохол, е противопоказно при редица заболявания като язва, открити рани, чернодробни заболявания, при малки деца, бременни и в страни с мюсюлманска религия.

Прополисът е пчелен продукт с доказани антимикробни, антиоксиантни, противовъзпалителни, и имуномодулиращи свойства.Той съдържа липофилни вторични растителни метаболити с висока биологична активност, но тяхната разтворимост във вода е твърде ограничена. Затова най-разпространените прополисови продукти се базират на смес от спирт и вода. Лошата разтворимост на активните липофилни вторични растителни метаболити в биологични среди намалява тяхната бионаличност, което е пречка за ефективно in vivo приложение на прополиса. Съществува нарастващ интерес към разработването на нови системи за доставяне на слабо разтворими активни вещества от естествен произход, с цел да се увеличи разтворимостта в биологичните течности и да се подобри тяхната бионаличност. Техните уникални свойства позволяват продължително освобождаване на капсулираното хидрофобно съдържание и стабилизиране на частицата във воден разтвор .

Технологията ,по която е разработен новият прополисов продукт с марката «АПИФАРМ»се характеризира с това, че всички биологично активни субстанции на прополиса са разтворени с помоща на мицелни частици във вода. Малкият размер на частиците съдържащи прополис и изключително добрата колоидна стабилност на разтвора, дават възможност за по-нататъшно ин витро и ин виво характеризиране на неговите полезни ефекти.

Накратко –когато прополиса е разтворен в етанол и се добави към вода ,се получава мътна нестабилна суспензия,която се утавя след около два дни съхранение.Нейните молекули не могат да достигнат и да се абсорбират изцяло от организма,за да се възползваме от всички бионаличности на прополиса.Новата технология за извличане на всички субстанции на прополиса във вода и изключително стабилния колоиден разтвор,позволяват натоварените с прополис наночастици да се усвоят в пъти по-бързо и лесно от организма.

Направени са опити инвиво и инвитро,както и редица изследвания в Медицинска Академия,които доказват,че прополисът е полезен за предпазването на черния дроб от различни патологични промени.



175 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page