top of page
Търсене
  • tabakov74

10 причини защо ябълковият оцет е толкова полезен за здравето ни


1. Ябълков оцет за стабилизиране на кръвната захар Ябълковият оцет понижава и стабилизира нивата на кръвната захар, като е полезен и за напълно здравите хора. Той може да помогне да стабилизираме нивата на кръвна захар.

2. Ябълковият оцет засища

Смята се, че когато подправяме салатата си с ябълков оцет, тя засища много повече, отколкото, когато е подправена с лимонов сок и/ или зехтин.

3. Ябълковият оцет предпазва от инфаркт

Има пряка връзка между сърдечните заболявания и лошия холестерол, заради който може да се натрупат шлаки по артериите, които могат да увеличат риска от инфаркт. В я бълковия оцет има хлорогенна киселина, антиоксидант, който се бори срещу холестерола.

4. Ябълковият оцет срещу рак

По тази така чувствителна тема за много хора има твърдения за голяма част от храните, че предпазват от рак. И макар че в почти всички случаи говорим само за хипотези, подобно предположение има и за ябълковия оцет.


5. Ябълков оцет за убиване на бактериите

В днешно време оцетът може да се използва за убиване на вредни бактерии както в дома, така и по тялото ни. Смята се, че редовното киснене на стъпалата в смес от вода и ябълков оцет, помага да се справите с упоритите гъбички.


6. Ябълков оцет при болно гърло

Смята се, че семпла отвара от оцет и вода в съотношение 1:1, може да ви помогне да се справите с първите симптоми на болно гърло, като можете да си правите гаргара с оцетената вода винаги, когато усетите първите симптоми на болка или раздразнение в гърлото.


7. Ябълков оцет за по-добро храносмилане

Смесете 1 ч.л. мед и 1 ч.л. ябълков оцет в чаша хладка вода. Разбъркайте и приемайте половин час преди хранене.


8. Ябълков оцет за повече енергия


Аминокиселините в ябълковия оцет действат като антидот на млечната киселина, която ни кара да се чувстваме изтощени, а тя се натрупва от стрес. Освен това калият и ензимите в ябълковия оцет намаляват чувството за умора.


9. Ябълков оцет срещу лош дъх

Лошият дъх може да е знак за наличие на бактерии в устата, които могат да бъдат преборени, като си направите гаргара с оцет. Разбира се може вкусът да е твърде силен, затова започнете с разтворен във вода оцет.


10. Красота и здраве с ябълков оцет

Ябълковият оцет може да ви помогне дори за проблеми, свързани с външния вид, по естествен начин.

При пърхот: Ябълковият оцет балансира нивата на pH на скалпа и помага да се справите с пърхота, затова можете да смесите вода и оцет 1:1, да напръскате с тях скалпа си и да завиете с хавлия.

А след 15 минути измийте с шампоан.


При акне: Смесете 1 част оцет и 3 части ябълков оцет в бутилка. После почистете кожата с продукта, който ползвате и след това с памучен тампон минете със сместа с оцета. С леки потупвания нанесете върху проблемните зони и оставете да изсъхне.


4535 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page