top of page
Търсене
  • organikbg

7 природни антибиотика, които спасяват от настинка


Вижте 7 природни антибиотика, които може да ползвате както при лечение на вирусни заболявания, така и като превантивна мярка.


Антибиотици се наричат вещества или съединения, които имат способността да унищожават или да пречат на разпространението на вируси и бактерии. Понякога са неизбежни, но тъй като са известни със силния си ефект и е възможно да имат странични ефекти върху организма, някои лекари и пациенти се стремят да ги избягват и да ги ползват в наистина наложителни случаи. За щастие природата също предлага свои разновидности на антибиотиците, ето и 7 от тях.


Мед


Медът е универсално лекарство и и може да се прилага при широк спектър от оплаквания и заболявания. Причината е, че има антибактериално, антисептично и противогъбично действие. Лекува различни инфекции, включително може да се ползва като мехлем за по-бързо заздравяване на рани.


За момента се смята, че медът от манука е най-полезен за здравето на организма и има най-силен ефект, но боровият и липовият мед също не му отстъпват, като първият се е доказал като отличен помощник при кашлица и бронхит.


Чесън



Чесънът може да люти и да е причина за неприятен дъх, но когато става дума за природни антибиотици, той е един от най-силните. Причината се крие в съдържанието на алицин - вещество, което убива различни форми на бактерии и прекъсва размножаването на вирусите. Чесънът се използва и като имуностимулиращо средство и лекарство за прочистване на синусите.


Ябълков оцет



Ябълковият оцет играе ролята както на антибиотик, като се използва за детокс и изчистване на организма от бактерии, така и като пробиотик с цел възстановяване на чревната флора след стомашни вируси. Освен това е известно средство за сваляне на килограми, тъй като ускорява метаболитния процес.


Ехинацея



Ехинацея е билка, която трябва да присъства в аптечките на всеки дом. Лекува всякакви грипове, настинки, синузит, уринарни инфекции, цистит. Известна е като мощен имуностимулатор, тъй като има способността да пречиства кръвта.


Джинджифил



Джинджифилът е може би най-използваното природно лекарство, защото има моментален ефект върху организма, като стимулира имунната система, облекчава болката и се бори с бактериите. Причината - разнообразието от витамини, минерали и антиоксиданти. Освен, че лекува оплаквания като главоболие и гадене, джинджифилът служи за отваряне на дихателните пътища и за стимулиране на кръвообращението. Ползва се при грипове, настинки и вируси.


Риган



Риганът е от подправките, които ще послужат както в кухнята, така и в домашната аптечка. В маслото от риган се съдържат две съединения (тимола и карвакол), които имат силно противогъбично и антибактериално действие. Антивирусните му свойства се ползват за лечение на грипове, настинки, сезонни вируси, инфекции на горните дихателни пътища и за цялостно подсилване на имунитета.


Кокосово масло

Ако се нуждае от природно лекарство, което да лекува кожни възпаления и инфекции, тогава кокосовото масло е точният кандидат. Известно е с това, че облекчава болка и дразнене, ограничава разпространението и влошаването на обриви и кожни раздразнения.


64 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page