top of page
Търсене
  • tabakov74

Четири алтернативи на кафето за добър старт на деня


За повечето хора идеалният ден започва с чаша хубаво кафе - и то наистина принася известна полза за здравето, тъй като е богато на ценни антиоксиданти например. Но някои хора бързо след поглъщането на ароматната черна напитка усещат негативното ѝ въздействие. Получават киселини, стават нервни или ги заболява стомахът. Сайтът obekti.bg препоръчва да надникнете „над ръба на чашата с кафе“ и да предприемете малка промяна в сутрешните си питейни навици с четири алтернативи на черната кофеинова течност.

1. Напитка от натурален ябълков оцет


Макар за мнозина да звучи малко странно, ябълковият оцет отново е на мода. Той е висококачествен естествен продукт, който предлага куп предимства за здравето. Ябълковият оцет е богат на витамини и минерали и ни изпълва с енергия още от сутринта, като стимулира метаболизма. Освен това притежава антибактериално действие и може да намали броя на вредните бактерии в организма. Сутрин лесно и бързо може да си приготвите плодова напитка, като смесите една-две чаени лъжички оцет с чаша вода и добавите малко мед за приятна сладост.


2. Чай Матча


Зеленият чай под формата на прах отдавна се е наложил и омагьосва почитателите си с нежен до тръпчив вкус в зависимост от времето на беритбата. По отношение на съдържанието си ободряващата зелена напитка също има какво да предложи. Матча е особено богат на важни антиоксиданти като катехини, витамини и цинк и не само стимулира обмяната на веществата, но повдига и духа. За да си приготвим вкусно и питателно Матча лате, достатъчно е да добавим към зеления чай малко бадемово или соево мляко - идеална комбинация!


3. Комбуча


Комбуча е газирана напитка от ферментирал чай, ценена от хилядолетия и набираща все по-голяма популярност днес. Наред с изобилието от антиоксиданти тя ни снабдява с ценни пробиотици и така подобрява в значителна степен чревната флора. Във всеки случай приготовлението ѝ в домашни условия изисква повече време, като най-напред трябва да се снабдите с чаената гъба комбуча.


4. Чай Йерба мате


Този чай произхожда от Южна Америка и екзотичното му име - Йерба мате, навява някаква тайнственост. Но зад него се крие ободряваща, богата на кофеин напитка, която също като Матча изобилства от антиоксиданти, витамини и минерали. Те ни предпазват надеждно от оксидативните вреди, които причиняват свободните радикали. Този чай с леко тръпчив вкус е особено приятен, когато се подслади с мед или сироп от агаве. Малко растително мляко също хармонира чудесно с характерния му аромат.


31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page