top of page
Търсене
  • tabakov74

Домашни средства при разширени вени


Разширени вени се усещат особено неприятно през лятото.

Застоялата кръв предизвиква отичане на стъпалата и глезените, усещане за тежест в краката, парене, пулсиране, суха и сърбяща кожа.

През нощта могат да се появят болезнени мускулни крампи.

За да раздвижите застоялата кръв, ходете, плувайте, карайте колело. Въобще - движете се. Дръжте краката повдигнати, ако е възможно - на височината на сърцето и дори над него, за да помогнете на кръвообращението. Избягвайте да седите с кръстосани крака. Носете свободни дрехи и забравете високите токчета.

Конски (див) кестен

50 г. наситнени кестени киснат 8 часа в 500 мл 50-градусов алкохол. Течността се прецежда и се пият по 30 капки 3-4 пъти на ден в продължение на 1 месец. Мажат се и вените, но само няколко дни.

Лозови листа

Сварете 1 чаша лозови листа в 1 л вода за 10-15 минути. Изчакайте, докато водата изстине напълно, и накиснете краката си за 5 минути. След това преместете краката в друг съд със студена вода за 10 секунди. Повторете това няколко пъти, като накрая завършете със студената баня.

Ябълков оцет

Нанесете неразреден ябълков оцет върху кожата над разширените вени и нежно масажирайте. Правете това всяка сутрин и вечер преди лягане. Прилагайте в продължение на няколко месеца.

146 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page