top of page
Търсене
  • organikbg

Две рецепти за добър сън


Изследвания сочат, че близо 40% от хората между 25- и 55-годишна възраст страдат от безсъние поне две вечери в седмицата. Специалистите препоръчват ограничаване на стреса, вечеря не по-късно от 19 часа и редица други упражнения. Медикаментозното лечение на проблема е последен вариант, като в следващите редове ще намерите три рецепти от народната медицина, които гарантирано ще ви помогнат да се справите с безсънието.


1. Ябълков оцет и мед


Комбинацията от ябълков оцет и мед е средство, богато на група аминокиселини, които помагат за борбата с безпокойството, което пречи на съня. Консумирането на това лекарство благоприятства производството на серотонин и мелатонин, две мозъчни химични вещества, които определят регулирането на циклите на съня.


Съставки:

2 супени лъжици ябълков оцет (20 мл)

1 супена лъжица мед (25 г)

1 чаша вода (250 мл)


Приготвяне и консумация: Смесете оцета и меда в чашата с топла вода и изпийте половин час преди лягане. Пийте всяка нощ, докато решите проблемите със съня си.


2. Бананови кори


Чаят от бананови кори съдържа високи нива на триптофан, вещество, което помага за повишаване на нивата на мелатонин в организма. Неговото седативно и противовъзпалително действие спомага за облекчаване на стреса и умората, два фактора, свързани със съня.


Съставки:

Бананова кора

1 чаша вода (250 мл)

половин чаена лъжичка канела (2 г)


Приготвяне и консумация: Добавете банановата кора към чаша вода и оставете да ври 5 минути на слаб огън. След като минат 5-те минути, добавете канелата и оставете сместа да престои още 15 минути. Когато достигне температура, подходяща за консумация, го прецедете и изпийте преди заспиване.

92 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page