top of page
Търсене
  • tabakov74

Ето как да се отървем от шиповете с народни рецепти


Все повече млади хора получават шипове през последните две десетилетия. Всъщност в медицината не съществува подобно понятие. Там те са известни с наименованието “остеофити”.


Наричаме ги шипове заради формата, която придобива костта в процес на тяхното развитие. Шиповете представляват доброкачествени костни разраствания, които на медицински език се означават като остеофити (когато са единични) и екзостози (множество). Те се образуват по повърхността на костите и растат навън. Обикновено се установяват като локализирана, твърда, овална маса, съпроводена или не от болка.

Оказва се, че всемогъщата народна медицина предлага куп решения за справяне с мъчителното ошипяване.


Ябълков оцет

Ябълковият оцет е незаменим лек за стопяване на шипове. Правете си компреси, като отгоре поставете найлонова торбичка и пренощувайте така. При шипове на петата действа добре и ежедневното 20-минутно киснене в ябълков оцет. Лечението допълнете и с ежедневен прием 3х1 лъжица от целебната кисела течност. Хора, опитали тази схема на лечение, твърдят, че само за два месеца окончателно са преборили шиповете.


Хрян

Чудният бабин лек с хрян е незаменим при шипове. Със загряващото си действие този корен върши чудеса. Необходимо е да си го набавите в свежо състояние. След измиване и почистване на корена го смелете, а получената кашичка разстелете върху плат.

Поставете върху болното място. За да увеличите загряващото действие, наложете върху компреса бутилка с топла вода и останете така 15 минути. Увеличавайте постепенно времето за престой, докато достигне половин час. Изпълнявайте процедурите до отшумяване на болката от омразните костни израстъци.


Нишадър

Шипове се лекуват и с мехлем, приготвен от нишадър (една част), боров катран (три части), лучен сок (една част). Смесете в хомогенна смес, а преди да нанесете върху кожата, намажете я със свинска мас. Изчакайте, докато попие добре в кожата и останете с компреса 20 минутки. Болката може да заглъхне още след втората апликация.


Магнезиево олио, магнезиев гел


Магнезиево олио и магнезиев гел гарантират бързо облекчение на болката, най-вече заради факта, че се усвояват чрез кожата. Преди да нанесете върху ошипената зона обаче, разредете част от мазилото с две части вода. Това важи най-вече за гела, който е силно концентриран. Поне 15 минути след апликацията кожата не бива да се мие.


Кализия

Лечебното цвете кализия топи шипове – и се прилага и външно, и вътрешно, под формата на тинктура. По два пъти на ден мажете ошипения участък с този лек. Може да го използвате и за компреси. Паралелно с това приемайте и двукратно по ½ лъжичка от лекарството.


Гръмотрън


Чудната билка гръмотрън също помага при шипове. Приемайте я под формата на чай, като я приготвите в комбинация с по 10 грама от следните билки – седефче, репей (корен), върба (кора), жълт кантарион и същото количество гръмотрън. Запарете за 20 минути в ½ литра вода 2 лъжици от билковата композиция и пийте на ден 4х120 мл от прецедената течност.


Мед и сол


Комбинацията от мед и сол също спира болката. Използва се морска сол, която предварително се счуква. Ошипеното място се маже с пчелния продукт. Увива се с плат и найлон и се пренощува с илача. Процедурите се изпълняват до стопяване на шипа.


Арника


Освен с популярните купешки мехлеми с арника, шипове може да третирате и с компреси от тинктура на билката. Тя се приготвя от 50 грама от цветовете ѝ плюс 2 чаши силен спирт. Оставете този лек да се кисне две седмици на тъмно, след което го прецедете. Компресите се правят с лъжица от течността, разредена в чаша вода. С компреса останете поне половин час. Правете го поне два пъти на ден.


Джинджифил


Джинджифил помага и приеман вътрешно, и външно. Пийте по 3 чаши джинджифилов чай дневно, приготвен от лъжица настърган корен, сварен за десет минутки в две чаши вода. А с джинджифилово масло може да масажирате болното място. Внимавайте с този компрес има силно загряващо действие. Не го оставяйте повече от четвърт час върху кожата.


Желатин, колаген


Всяка сутрин приемайте на празен стомах пакетче желатин, който от вечерта сте разтворили във вода. Ако правите редовно това, точно след месец ще подобрите значително състоянието на ставите си и болката в ошипените части ще отшуми трайно.


784 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Коментарі


bottom of page