top of page
Търсене
  • organikbg

Изключителните ползи на ябълковия оцет за здравето


Отдавна са добре известни положителните качества на оцета върху здравето на човек, а освен това е изключителен помощник в заздравяването и подпомагането на костите в тялото и предпазването от болести като артрит. Той намалява болката и възпалението и освен това спомага и работат на храносмилателната система.


Комбинацията между мед и ябълков оцет всъщност е страхотен еликсир, облекчаващ артрита, защото и двете съставки повишават подвижността на тялото, пазят костите и ставите и също така пазят от възпаления.

Как да си приготвим тази напитка?


Продукти: 1 чаша топла вода

1 с.л. ябълков оцет

1 с.л. мед

Приготвяне: Към горещата вода добавте оцета и меда и пийте това по 2 пъти на ден.


Ползите от напитката ще са много, като например ще намали болките в ставите, ще укрепи костите, предпазва от вредното въздействие на свободни радикали, спомага детоксикацията на тялото и работата на храносмилателната система.


А ето и още няколко рецепти:


Ако добавите ябълков оцет към сока от вишни, това ще ви помогне срещу редица възпаления. А с комбинацията кокосово масло и ябълков оцет можете да масажирате болните стави. Също така антибактериално действие и облекчаване на артрита имат ябълковия оцет, меда и канелата, добавени в ментов чай.


156 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page