top of page
Търсене
  • organikbg

Как да пречистим червата си лесно с натурални продукти?


Какво ще кажете, ако ви кажем, че можете да загубите няколко килограма само като пречистите червата? Звучи смешно, но в червата на обикновения човек се натрупва толкова много шлака и токсични отпадъци.


Нещо повече, това не е просто тегло - това са вредни вещества, които отровят тялото и предотвратяват правилното функциониране на дебелото черво.


Те потискат нормалната микрофлора, провокират възпроизводството на патогенни организми, а след това се чудим от къде идват алергии, кожни проблеми, лошо храносмилане.


Как да решим този проблем и да пречистим червата си с натурални продукти? Изненадващо, съвсем просто! Необходимо е само да включите в диетата си тези продукти:


Пийте много вода

Много хора страдат от дехидратация и това е една от основните причини за блокиране на червата. Червата се нуждаят от вода, за да се отстранят отпадъците. И то се нуждаят от много повече вода, отколкото си мислите. Трябва да пиете поне 2 литра вода всеки ден. Някои здравни експерти препоръчват да се пие дори 3 литра вода на ден. Това ще направи много по-лесно отстраняването на токсичните отпадъци.


Употребявайте ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа ензими, които подпомагат растежа на пробиотиците. Киселинната природа на ябълковия оцет също помага да се справим с токсините, запушили червата от години. Можете да го добавяте към салати и супи или за по-бърз ефект да вземате самостоятелно. Смесете чаша топла вода с 2 супени лъжици ябълков оцет и 2 супени лъжици естествен мед. Разклатете, разбъркайте и изпийте. Пийте тази смес всяка сутрин, докато изпражненията ви станат по-редовни.


Пийте чай от джинджифил

Джинджърът затопля тялото отвътре. Той ускорява бавното храносмилане и движението на червата. Най-добре е да си направите чай от джинджифил:


2 чаени лъжици прясно настърган джинджифил;


1/4 чаена лъжичка куркума (за намаляване на подуването - причината за запек);


5 чаши чиста вода;


Доведете водата, джинджифила и куркумата до кипене. След това намалете топлината и оставете да къкри още 10 минути. Свалете тенджерата от огъня и добавете мед на вкус.

Добавете ленените семена към почти всички ястия

Ленените семена се съчетават перфектно с овесени ядки, зърнени храни и дори кисело мляко. Лененото масло съдържа омега-3 мастни киселини, които са полезни за червата. Ленените семена също съдържат повече фибри, отколкото всяка друга зърнена култура.


Тези две свойства правят лененото семе незаменимо при почистването на червата от токсините. 100 грама ленено семе съдържа 27 грама фибри. Вземете това предвид, когато консумирате фибри дневно, тъй като предозирането ще доведе до диария.

Ако сте бременна или приемате някакви лекарства, консултирайте се с Вашия лекар преди да опитате тези домашни средства.



357 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page