top of page
Търсене
  • tabakov74

Как да се справим с бързото омазняване на косата



Започнете да удължавате постепенно интервалите между измиванията

Бързото омазняване на косата може да бъде истински кошмар. С течение на времето се появява още по-сложният проблем – мазни корени и сухи краища. Косата се изтощава и изсушава до такава степен, че влагата не достига до краищата, което ги прави сухи, начупени, накъсани, цъфтящи.


Изчаквайте минимум 48 часа между измиванията


Ако досега сте измивали косата ежедневно, защото ви е неудобно да се появите навън в мазна коса, опитайте се да превъзмогнете това. Започнете да удължавате постепенно интервалите между измиванията, като започнете от 48 часа. Това ще "приучи" мастните жлези да секретират по-малко количество себум. Колкото по-пресушена е кожата на главата от честите измивания, толкова повече себум се секретира, за да компенсира сухотата.


Използвайте шампоан без сулфати


Сулфатите и силиконите са едни от най-вредните съставки за косата и скалпа. Сулфатите са прекалено агресивни към кожата, което премахва естествените масла от кожата в дълбочина, оставяйки я суха, раздразнена и опъната.


Изплаквайте с ябълков оцет


Ябълковият оцет има свойството да балансира pH-то на скалпа. Той има алкален характер, което влияе положително върху омазняването, като го нормализира. Изплакването с ябълков оцет има благоприятно въздействие и срещу пърхот. Оцетната киселина възстановява блясъка на косъма, намалява сърбежа и омазняването на скалпа.


Използвайте спрей с морска сол


Можете да си направите натурален спрей с морска сол против омазняване. Солта извлича мазнините от скалпа и косъма, като едновременно с това помага на косата да стои пригладена и покорна без наелектризиране и фриз ефект.

95 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page