top of page
Търсене
  • organikbg

Как да спрем кървенето на хемороидите?


Как да спрем кървенето на хемороидите?

Всеки, който някога е страдал от вътрешни или външни хемороиди, може да потърди, че те са изключително болезнени, лесно могат да доведат до кървене и определено могат да повлияят на ежедневните дейности.


Преди да предприемете каквито и да е мерки, е наложително първо да обясним, че има две разновидности на кървящи хемороиди, които могат да се появят - вътрешни и външни.


Вътрешните хемороиди често са безболезнени и обикновено се откриват, след като се забелязва кърваво изпражнение. Външните хемороиди са по-лесни за откриване, тъй като са доста болезнени и могат да кървят доста често. Те могат да са резултат от лоша диета, прекомерно седене, бременност, честа консумация на алкохол или кофеин, слаби кръвоносни съдове и капиляри.


Хемороидите, които кървят, могат драстично да повлияят на ежедневието ви и способността ви да извършвате привидно безобидни задачи като седене, бягане или ходене и поради крайната болка, която може да ги съпровожда, те могат да се превърнат в кошмар за болния.

За щастие, има многобройни лечения, които ефективно ще спрат кървенето, както и ще предотвратят бъдещи появи на заболяването.

Ако в момента преживявате хемороидна атака и искате да научите как да спрете кървенето, трябва да знаете, че един от най-добрите помощници е оцет от ябълков сайдер. Популярният лек се използва като ефективен начин да се спре вътрешното и външното кървене от векове наред.

Просто консумирайте няколко супени лъжици ябълков оцет с всяко ядене дневно. Ако имате външни хемороиди, можете да спрете кървенето, като ги наложите с тампон, напоен в ябълков оцет. Това ще подейства стягащо и ще намали болката и подуването на ануса.


Алтернативно лечение на кървящи хемороиди е топлата баня и нежното почистване на засегнатата зона. Друг начин за облекчаване на кървящи хемороиди е чрез кубчета лед. Прилагането на ледени компреси ще спре кървенето чрез намаляване на отока и ще помогне за облекчаване на болката, свързана с възпалението.


Допълнителни начини за отстраняване на кървенето е използването на рициново масло, хемороиден крем и бебешки кърпички. И трите варианта ще намалят подуването, кръвоносният съд ще се свие и кървенето ще спре. Освен това ще облекчат сърбежа и болката, които вървят заедно с кървенето.


Въпреки всичко, ако имате някаква форма на ректално кървене е добре да се консултирате с лекар. Кървенето може да е знак за нещо много по-сериозно от хемороидите, като инфекция, възпаление на червата или рак.

1065 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page