top of page
Търсене
  • tabakov74

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием вода с оцет и сода за хляб преди хранене


Решаването на различни здравословни проблеми или тяхното предотвратяване не е задължително да става с приема на различни и в повечето случаи скъпо струващи лекарства.

В повечето случаи те потискат симптомите, без да лекуват причината за това състояние. Природната медицина предлага много и различни методи за лечение, които дават много добър резултат, без проявата на каквито и да било странични ефекти.

Едни от тях са ябълковият оцет и содата за хляб, пише Medical News Today, които в комбинация са мощно средство в грижата за здравето и красотата. Нещото, което трябва да знаете, преди да прибегнете към този метод на лечение, е, че натуралният ябълков оцет е мътен и не трябва да е премилан през процес на пастьоризация, защото при нея той губи хранителната си стойност и лечебните си свойства.

Лечебната смес се състои от 6 супени лъжици ябълков оцет, 1 чаена лъжичка сода за хляб и 3 чаши топла вода, като приемът и е разделен на три пъти през деня. Сутрин на гладно, още със ставането или поне половин час, преди закуска се приема първата доза, втората доза се пие половин час, преди обяд, а третата половин час, преди вечеря. Но как и за какво може да ни бъде полезна тази лечебна смес и какви са ползите от нея?

1. Приемането на смес от ябълков оцет и сода за хляб, балансира стомашното рН, подобрява храносмилането и служи за справяне със стомашните киселини. Оцетът регулира киселиността, а содата за хляб регулира алкалността в стомашно-чревния тракт, а това спомага за балансирането на рН в тялото ни.

2. С приемането на смес от ябълков оцет и сода за хляб можете да се справите и с редица проблеми в устната кухина. Тя ще се справи с кървящите венци, лошия дъх и ще премахне натрупаната по зъбите плака.

3. Приемането на сода за хляб и ябълков оцет подпомага работата на храносмилателната система и предотвратява появата на киселини.

4. Сместа се справя с проблемите, възникнали от получилият се дисбаланс между холестерола и триглицеридите.

5. Содата и оцетът спомагат и за отвеждането на токсините от организма, натрупали се в следствие на диети или стрес.

6. Предотвратява задържането на течности и регулира нивото на вода в кръвта, като подпомага естествения лимфен дренаж. 7. Приемането на ябълков оцет и сода за хляб спомага за постигането на още по-добри резултати, при провеждането на диети за отслабване, като ни помага да се преборим с чувството на глад и помага за по-доброто усвояване на храната.

8. Чрез приема на комбинация от ябълков оцет и сода за хляб, можете да понижите нивата на артериалното налягане и да се справите с различни видове проблеми, свързани с дихателната система.

Статията има информативен характер и не замества консултация с лекар или специалист-диетолог!


23 825 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

ความคิดเห็น


bottom of page