top of page
Търсене
  • tabakov74

Напитките, които моментално ще ви избавят от подуването на корема



Подуването на корема се причинява от натрупването на газове, известно като метеоризъм. Обикновено то се развива поради лошо храносмилане и консумацията на трудно смилаема храна (мазни, пикантни и пържени ястия, тестени и сладки изделия). Недобре усвоените органични хранителни частици допринасят за повишено газообразуване. В някои случаи натрупването на газове води до разтягане на коремната кухина и силна болка. Има няколко прости домашни средства, които могат да ви помогнат бързо да се отървете незабавно от това неприятно състояние.


Натриев бикарбонат (сода за хляб)

Това чудотворно средство може да се намери в кухненския шкаф на всяка домакиня. Разтвор от чаена лъжичка сода и чаша вода причинява незабавно оригване и намаляване на газовете в корема. Но до това лекарство трябва да се прибягва в екстремни случаи, тъй като содата причинява повишено образуване на киселина и провокира развитието на стомашни заболявания.

Ябълков оцет

Той съдържа пробиотици, които ще помогнат за бързото стартиране на процеса на храносмилане, усвояването на непреработените хранителни частици, стопирането на ферментацията и намаляването на метеоризма.


Чай от мента

Той е универсален лек за много проблеми. Има отлични успокояващи свойства, ефективно помага при газове и подуване на корема. Ментолът, който се съдържа в ментата, ще намали спазмите в храносмилателния тракт и ще улесни преминаването на газове през червата, което ще помогне за премахване на болката и предотвратява подуването на корема.


Чай от семена на копър

Семената на това растение са богати на етерични масла, които подобряват производството на жлъчка и насърчават придвижването на несмляната храна през червата, предотвратявайки нейното натрупване. Чай от семена от копър може да се пие всеки ден, ако подуването е често. Две супени лъжици от билката се заливат с чаша гореща вода. Течността се запарва 5 минути. Ако не можете да си приготвите чай от копър, тогава просто да сдъвчете няколко семенца.


Чай от джинджифил

Джинджифилът засилва отделянето на слюнка, повишава жлъчната секреция, намалява газообразуването и спазмите. Може да се приема ежедневно, като замените кафето или сладките лимонади с джинджифилова напитка. За целта залейте малко парче корен от джинджифил с чаша вряла вода, варете няколко минути на слаб огън и оставете течността да се запари. Прецедете и пийте сутрин и вечер. Активен въглен Това е отличен сорбент, който абсорбира токсините и чревните газове, бързо и безопасно облекчава метеоризма. Приема се по време на лечение или за профилактика. Активният въглен е добре да се пие преди хранене.


Важно: Статията е с информативна цел и не замества консултацията с лекар или диетолог!

1138 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page