top of page
Търсене
  • tabakov74

Натурален Ябълков оцет лекува синуситеМоже би ябълковият оцет си стои в кухненския ви шкаф, без да подозирате за многото му полезни свойства. Той е ефикасен натурален дезинфектант и естествено средство за подобряване на храносмилането и кръвната захар, твърди Фрамар. Сред разнообразните му ползи се нарежда и благоприятното му влияние при синусни възпаления.Когато в синусите започне да се събира течност, се създава благоприятна среда за разпространението на бактерии и вируси. В резултат на това често се получават инфекции, водещи до подуване, възпаление и запушване на синусните канали.

Ефективността на ябълковия оцет се дължи на неговото антибактериално и противовъзпалително действие, както и на богатото му съдържание на витамини. Освен това оцетът има алкализиращи и противоалергични свойства, като помага за възстановяване на здравословните pH нива в тялото. Ето как може да го използвате за бързо облекчаване на симптомите на синузит:

1. За пиене

Важно е винаги да приемате ябълковия оцет разреден, за да се избегнат раздразнения на вътрешните мембрани. Препоръчителният дневен прием е 2-4 супени лъжици оцет, разтворени в чаша топла вода. Към разтвора може да добавите 1-2 чаени лъжици мед, който също има антибактериални и имуностимулиращи свойства. Загрейте водата до температура, подходяща за правене на чай, и добавете съставките. Докато чакате да изстине, може да вдишвате топлите изпарения.


2. За инхалации

Инхалациите са доказано ефективен метод за справяне със синусните възпаления. Смесете 1/4 чаша оцет с половин чаша вода и оставете на котлона, докато течността заври. След това поставете кърпа над главата си и вдишвайте парата през носа в продължение на 3-5 минути.

221 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page