top of page
Търсене
  • tabakov74

Победете целулита с мед и ябълков оцет


За да се справите успешно с целулита се нуждаете от локална терапия, съчетана с физическа активност и лечебни средства за детоксикация на организма ви отвътре навън. В тази статия ще ви разкажем за едно изключително ефикасно средство.

Как да победите целулита с помощта на домашно средство, включващо мед и ябълков оцет?


Целулитът се появява при натрупването на мастни депа под повърхността на кожата. Най-често го забелязваме по бедрата и задните си части.


Той е един от най-често срещаните проблеми при жените, особено при промяна на теглото, напълняване, генетична предразположеност или хормонални проблеми.

Целулитът се характеризира с появата на малки вдлъбнатини по повърхността на кожата, които й придават вид на портокалова кора.


И въпреки че целулитът не застрашава здравето ви, може да е признак за задържане на течности или проблеми с кръвоносната или лимфната ви система.


За щастие има много продукти и техники, които помагат да се справите с целулита и да направите кожата си по-здрава и гладка.

Днес бихме искали да споделим с вас една натурална ефикасна рецепта с мед и ябълков оцет.


Опитайте я!

алтернативен метод в борбата срещу целулита

И двете съставки съдържат антиоксиданти и органични киселини. Те спомагат детоксикацията на тялото ви и така подобряват функционирането на лимфната ви система.

Фибрите и жизнено важните витамини в тези продукти подобряват усвояването на мазнините по време на храносмилане. Това е основен фактор за намаляване натрупването на мазнини.


Освен това предотвратяват задържането на липидите в кръвта ви, спомагат понижаването на холестерола и ви предпазват от появата на други заболявания, които могат да засегнат качеството ви на живот.

Умерената консумация на това лекарство спомага изхвърлянето на токсините, натрупани н кръвта ви и така позволява безпрепятственото й разнасяне.

По този начин ще контролирате възпаленията в тъканите на организма ви. А освен това така ще намалите количеството на задържаните течности, които също са свързани с целулита.


Трябва да споменем, че тази натурална рецепта е алкална. С други думи, след приема на това лечебно средство, то спомага регулирането на рН нивото на кръвта ви. А така се предпазвате от болести.

Стимулирате детоксикацията на организма си и ще укрепите имунната си система.

Предотвратите появата на хронични болести.

Подобрите здравето на кожата си.

Трябва да поясним, че това не е вълшебно средство срещу целулита. Крайният резултат ще зависи и от други аспекти от живота ви като начина ви на хранене, физическата ви активност и прилаганите външни терапии.


Това означава, че за да постигнете оптимален резултат ще трябва да промените начина си на живот. Ще трябва да насочите усилията си в борбата срещу натрупаните мазнини, съпътстващи целулита.


Освен това е важно да отбележим, че оцетът и медът трябва да са 100% органични. Можете лесно да откриете и по-евтини продукти, но единствено органичните ще ви позволят да се възползвате пълноценно от всичките им качества.

А сега нека да видим как се приготвя тази рецепта.


Съставки

2 супени лъжици органичен ябълков оцет (20 мл)

1 чаша топла вода (200 мл)

1 супена лъжица натурален мед (25 гр)

Приготвяне

Смесете в чаша двете супени лъжици ябълков оцет с топлата вода и подсладете сместа със супената лъжица мед.

След като разбъркате добре съставките, сместа е готова за консумиране.

Противопоказания

Няма опасност за здравето ви, ако приемате малки количества ябълков оцет. Но никога не надвишавайте препоръчаната в тази рецепта доза.


Прекаляването с киселините може да предизвика стомашно разстройство, диария или прекомерно образуване на стомашни киселини.


Ако усетите болка в корема или някакво неразположение след като сте изпили лекарството, спрете приема му.

123 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Kommentare


bottom of page