top of page
Търсене
  • tabakov74

Подути крака в жегата? Само това ще ви спаси


Знаете ли, че по-голямата част от хората страдат от възпалени подути крака и глезени (и други части на тялото) поради твърде голямо задържане на вода в телата им?

Особено жените са податливи на това, не само по време на бременност. Г

олемите жеги също могат да повлияят.

Така че, ако страдате от това, не сте единствени.

За щастие имаме 6 трика за вас, които ще ви помогнат да преодтвратите задържането на вода!

Всички тези съвети са напълно безопасни за изпробване в комбинация помежду си. Някои тела реагират по-добре на единия трик, отколкото на другия, затова препоръчваме да откриете сами кое работи най-добре за вас.


Съвет 1: Пийте много вода

Звучи малко контрапродуктивно: да се отървете от водата, като пиете вода. Но пиенето на вода е особено ефективно, ако искате да сте сигурни, че ще задържате по-малко от нея. Тялото ви ще бъде по-способно да се отърве от водата и да се „бори“ срещу задържането на вода, ако се хидратирате добре.


Съвет 2:

Накиснете крака си със сол Вземете кофа или голяма купа и я напълнете с хладка вода и значително количество сол. Можете да използвате морска сол, която е по-груба и можете да намерите навсякъде в магазините. Поставете подутите си крака (или други части на тялото) в кофата с вода и сол и ги оставете да киснат поне половин час. Солта ще изтегли водата от тялото ви. Можете също така да вземете солена вана.

Съвет 3:

Втрийте ябълков оцет върху себе си Купете малка бутилка ябълков оцет от супермаркета и го разтрийте върху себе си, преди да влезете под душа. Оставете го да попие за малко и след това го изплакнете под душа. Подобно на солта, ябълковият оцет извлича вода от тялото ви.


Съвет 4:

Повдигнете краката си нагоре


Ако имате подути крака или ръце е добре да ги повдигнете нависоко. По този начин гравитацията ще помогне на водата да излезе от тях. Можете да поставите краката си на възглавница или на маса и когато спите, можете леко да повдигнете края на матрака си. Съвет 5: Вземете магнезиеви таблетки Магнезият може да намали задържането на вода, което го прави отлично решение срещу подути части на тялото. Можете да си купите таблетки магнезий във всяка аптека, които след това да приемате веднъж или два пъти на ден според описанието на продукта. Магнезий има и в храната ни – в различни количества се открива в: пшеница, боб, ядки, яйца, кисело мляко, прясно мляко, зеленчукови зеленчуци, риба, постно месо и птици.


Съвет 6:

Спортувайте! Да, това остава едно от най-важните неща, които трябва да направите, ако искате да останете във форма и здрави: спорт. Движението на тялото и изпотяването осигурява сигурен начин да се отървете от излишната вода в тялото.



300 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page