top of page
Търсене
tabakov74

При болни колене: Опитайте тези домашни лекове



Болките в коленете мъчат много от нас. Ето няколко изпитани лекове, които могат да ви помогнат:


1. Три супени лъжици ситно счукани хвойнови плодчета се варят в 500 г ябълков оцет, до омекване и се смесват с глина. С гъстата гореща каша се намазват болните участъци, покриват се с мокра кърпа, а отгоре със суха. На всеки 4 часа компресът се сменя. Ако няма на разположение ябълков оцет, може да се използва и винен, макар че първият е за предпочитане.


2. Ефикасно средство за лечение на болки в коленете е зелевият лист, счукан и поръсен със сол и оцет. Поставете го върху коляното и го увийте с вълнена кърпа. Така преспивате, а на сутринта болката изчезва.


3. Вземат се листа от репей. Измиват се. Не се сушат. Нарязват се и се счукват или претриват върху дъска с точилка. Получената лапа се слага върху памучен плат, найлон и се превързва. Спи се с компреса цяла нощ, на сутринта се маха. Прави се 4-5 пъти.


4. В половин литър олио се слагат 6 големи глави кромид лук - български, и 2 големи шепи чиста, пресята пепел от дъб. Сместа се слага в тенджера под похлупак и се вари на средно силен огън. Кромидът се слага с обелките и брадата. Когато заври, с дървена лопатка се натиска отгоре лукът - не се бърка. Вари се, докато стане гъста кашица, като мехлем. Когато поизстине до търпимост, се намазва болното място.


Отгоре се покрива с чисто памучно парче плат, покрива се и с найлон да задържа мехлема и за топло, а най-отгоре се слага вълнено парче плат или шал, който се завързва. Оставя се да престои около час и половина - два. Сменя се, докато свърши мехлемът, около 10 пъти. Първия път много боли, втория - по-малко. На третия ден болката утихва. За едно денонощие си здрав и готов за работа. Трябва да се знае, че много цапа, да се слагат стари дрехи. Това е магия!


5. Замесва се тесто (обикновено), разстила се с големината на болното място и се намазва с мед, след което се поръсва с нишадър. Залепва се на болното място и се завива с найлон, отгоре се превързва с бинт или плат, защото като се затопли, медът може да потече. Така се преспива. Много е ефикасно. Това е лекарството на балерините.


6. Всяка вечер налагате болното коляно с урина (може и собствена), в която има сложени 10 счукани аналгина. Така оставяте да престои цялата нощ, а ако не е преминала болката, продължавате да правите компрес, но само с урина.


7. Купува се от аптеката ихтиол, слага се на найлон и се връзва хубаво коляното, а отгоре се слага вълнен шал. Така се прави, докато изчезне болката.


8. Смесвате силна първак ракия (около 70 градуса) с обелен и варен в буркан от пюре чесън. След варенето той става на каша и се смесва добре с ракията. С разтвора се мажат колената, прави се превръзка с памучен парцал, натопен в сместа и се оставя така цялата нощ.


9. Загрята в тава морска сол се пълни в торбичка и всяка вечер преди лягане затоплената сол се държи около половин час на болното коляно. Това се повтаря до пълното оздравяване


10. Памучен тампон се намазва с мед, поръсва се с нафталин и се налага върху предварително намазаното с олио коляно.


11. Половин кг листа от орех или бъз се слагат в 4-5 литра вода. Вари се от 10 до 20 минути и след като изстине, се прецежда. Излива се във вана или в голям леген с топла вода, където се потапят краката за половин час до коленете. Прави се най-малко 7 пъти, за да се премахне болката.


12. Ако коляното дълго време ви боли заради падане и натъртване, от простуда, а дори и от шипове, както и ако имате болки от друго естество в кръста, можете да оздравеете, ако направите следното: Омесвате питка от брашно и вода, но без никакви добавки. Тестото се разтегля до получаване на питка, дебела 1-2 см и широка, колкото да покрие коляното. Преди да я поставите на коляното, я слагате върху парче вестник и с пръст, потопен в бензин (предварително изсипан в малък съд), се нанася върху питката само от едната страна, в случая отгоре.


Така потапяте пръста няколко пъти - не повече от 6-7 потапяния и толкова нанасяния върху питката. Накрая пак с пръста размазвате добре нанесения бензин, за да попие из цялата питка. Така приготвена, я налагате върху коляното. Отгоре покривате само с найлон и превързвате. Не се налага плат, защото бензинът е силно загряващ.


Ако някой не може да понесе топлината през нощта, може да махне питката. Коляното се намазва предварително с растително масло (преди да поставите питката). То се мие след махане на питката, след няколко дни. Процедурата не се повтаря!

Същото се прави и на кръста. Питката се уголемява или намалява, в зависимост от болното място. И на кръста процедурата не се повтаря. И в двата случая процедурите са изключително ефикасни.


13. Намерете един литър биволско мляко, сварете го и го оставете да изстине. Изцедете в него сока на един лимон и млякото ще се пресече. Сложете го в тензух и го прецедете. Суроватката се изхвърля, а с гъстата смес, която остава в тензуха (някъде около 100-150 г), се намазват краката там, където ви болят. Оставете ги да постоят намазани за около два часа и болката ще престане.


14. Нарязва се снопче от бъз и се сварява в малко казанче или по-голяма тенджерка. Когато ври около десетина минути, се сваля от огъня и се оставя да изстине. Стръковете от бъз се изхвърлят, а в отварата се слага шепа морска сол. Отварата се подгрява и в нея вечер се слагат краката за около половин час. Водата може да се използва не повече от 4 пъти. Освен, че лекува болките в краката, билката бъз помага и при гъбичките по пръстите на краката.


15. В голям съд се сварява китка пъстра детелина. Като изстине, водата се прецежда и се прибавя една супена лъжица газ. Правят се бани на краката 3-4 вечери подред.


16. След добро измиване с хладка вода, краката се намазват с прясна (несолена) свинска мас, обуват се леки памучни чорапки и се преспива с тях.


17. Двадесет и пет листа от индрише и здравец се варят в малко вода. Листата предварително се накъсват, получава се каша и преди да се свали от огъня, се прибавя една супена лъжица свинска мас, маже се, но да се внимава да не се изгори.


10 372 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page