top of page
Търсене
  • organikbg

Ябълков оцет в маската стопира стареенето на лицето


Няма жена, която да не иска да изглежда поддържана и свежа. Лицето е това, което издава цялостното състояние на организма, както и годинките. Има едно универсално средство, което може да накара кожата на лицето да засияе и да ви накара да изглеждате с няколко години по-млади. Това е ябълковият оцет.


Кожните проблеми пречат на изрядния естетичен вид на кожата на лицето. Те могат да се появят по всяко време и във всяка възраст. Причините могат да са външни, както и вътрешни следствие от хормонална недостатъчност, неизправност на вътрешните органи или резултат от различни дерматологични заболявания.


Чистият ябълков оцет се използва за много неща, включително и за отслабване. Оказва се, че той е едно универсално средство, което ще ви помогне да се справите с акнето по кожата, възрастови петна и бръчки по лицето.


Полезните си свойства ябълковият оцет дължи на това, че премахва бактерии и гъбички от повърхността на кожата. По този начин той нормализира киселинно-алкалния баланс. В него се открива богато количество витамини, минерали, антиоксиданти и ензими, които са крайно необходими за нашата кожа. Най-добрият начин, е да го влагате в маски за лице.

1.Маска с оцет против акне


Съставки: 2 супени лъжици овесено брашно, 2 ч.л. мед, 4 с. л. ябълков оцет


Начин на приготвяне: Овесеното брашно и медът се смесват и се разреждат с оцет. Полученото се нанася на почистено лице и се оставя да действа 20 минути. Премахва се с топла вода, а след това се хидратира с овлажняващ немазен крем. Маската придава матов тен, почиства и стяга порите и премахва омазняването;


2. Подмладяваща маска с оцет


Съставки: 1 малка краставица, 3 с.л. зехтин, 1 жълтък, 1/3 ч.л. ябълков оцет


Начин на приготвяне: Краставицата се минава на ренде. Сокът от нея се изстисква и се смесва с останалите съставки. Полученото се нанася на лицето, шията и деколтето и се оставя да действа за 15 минути. Премахва се с топла вода;


3. Маска срещу пигментни петна


Съставки: 0.5 чаша вода, 1 ч.л. ябълков оцет, сок от половин лимон, 1 с.л. мед, 2 с.л. сода


Начин на приготвяне: Ябълковият оцет и лимоновият сок се разреждат във вода. Сместа се изсипва на тънка струя в отделен съд със сода и се разбърква добре. Последен се добавя медът и се бърка до получаване на хомогенна смес. Полученото се нанася върху добре почистено лице и се оставя да действа за 10 минути. Изплаква се с топла, после със студена вода. Редовното прилагане на тази маска избелва кожата. Петната, малките белези и бръчките, изчезват;


4. Лосион за мазна кожа


Съставки: 5 ч.л. сварен зелен чай, 1 с.л. ябълков оцет


Начин на приготвяне: Съставките се смесват. С полученото лицето се маже един път дневно. Сместа се съхранява в хладилник в продължение на три дни. Употребата ѝ подхранва, освежава, стяга и повишава еластичността на кожата.


441 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page