top of page
Търсене
  • tabakov74

Ябълковият оцет помага при облекчаване на кожни заболявания


Ябълковият оцет е популярен продукт от бита, който помага при облекчаването на много различни състояния, включително и някои кожни заболявания.

Според Националната асоциация за екзема (NEA) ябълковият оцет може да бъде от полза при това състояние.

Независимо от твърдението им обаче, продуктът трябва да бъде използван с повишено внимание, тъй като киселините на оцета могат да увредят меките тъкани.


Не са известни широкомащабни проучвания, които да потвърдят благоприятното влияние на ябълковия оцет при екзема. Въпреки това неговите свойства предполагат тази възможност. Прилагането на разреден ябълков оцет може да помогне за балансиране на нивата на киселинност на кожата. Когато той не е разреден обаче, може да причини изгаряне.


Според редица проучвания, ябълковият оцет може да предотврати появата на инфекция при кожа с нарушена цялост, заради неговата ефективност срещу различни бактерии. Използването на ябълковия оцет върху кожата трябва да се прави с повишено внимание.

Задължително е този продукт да бъде разреден преди да се нанася върху съответната повърхност от тялото, за да не предизвика изгаряне.

Ябълковият оцет може да бъде нанесен с помощта на мокра памучна кърпа. Първоначално една супена лъжица от него се разрежда с помощта на една чаша топла вода. След това този разтвор се нанася върху памук или марля и се увива в памучна кърпа, която се поставя върху засегнатата зона за около три часа.


89 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page