top of page
Търсене
  • organikbg

Ябълковият оцет - пръв помощник при шипове в петата РЕЦЕПТА


Шиповете не се лекуват и болят много, но има продукти от природата, които могат да облекчат болката. Лошото при шиповете, особено на петата, е, че заради силната болка и дискомфорт не може да се ходи нормално. Болните непрекъснато трябва да се съобразяват какво да обуят, защото е почти невъзможно да се сложат тесни или високи обувки. Повечето, които имат шипове на петата, накуцват и от това страда социалният им живот.


Изпитано средство при шипове на петата е ябълковият оцет. Той трябва да е истински, натурален , за да бъде още по-ефикасен.

Рецептата е много лесна - налейте в дълбок съд - най-добре леген ябълков оцет, в който да потапяте петата си за около 20-30 минути всеки ден.

Може да си правите и компреси, а през нощта да обувате чорапи, предварително натопени в ябълковия оцет. След това върху тях се слага найлонов плик и отгоре се обуват още един чифт чорапи.


Това лечение трябва да се прави по-продължително време, въпреки че още на първата седмица ще получите подобрение и болките от шипове на петата ще намалеят.


При шип в петата може да се направи гъста каша като лапа от среда на филия типов хляб, напоена с вода и оцет, смесени в съотношение 1:1. Кашата се налага на петата. Увива се с найлон или фолио, обува се чорап или се превързва без много стягане.


Компресът престоява няколко часа, но не цяла нощ, защото се получават гъбички от лапата с оцет и типов хляб.


6844 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page