top of page
Търсене
  • tabakov74

Средство за премахване на камъни в бъбреците, доказано в годините


Образуването на камъни в бъбреците е свързано с нарушение в обмяната на веществата, което позволява неразтворимите соли да се натрупват в бъбреците.

Те се утаяват под формата на малки кристали, от които се образуват камъни. Когато имате пясък в бъбреците, правилният хранителен режим е много важен.

Какво да пиете, за да предотвратите образуването на камъни?

1) Вода.

Стандартните препоръки са да пиете от 6 до 8 чаши вода на ден, но когато искате да премахнете пясък или сол, по-добре е да увеличите приема на вода до 12 чаши на ден. Един добър начин да определите дали имате нужда от повече вода е цветът на урината ви. Когато сте дехидратирани, тя е тъмно жълта. Много леко бледожълтата урина означава, че пиете достатъчно вода.

2) Ябълков оцет.

Смесете 2 супени лъжици ябълков оцет с вода и пийте този разтвор преди хранене, докато симптомите изчезнат. Можете също така да пиете вода с оцет веднъж или два пъти седмично, за да предотвратите образуването на камъни в бъбреците. Ябълковият оцет може да помогне за разтварянето на определен вид камъни в бъбреците, докато те станат достатъчно малки, за да излязат с урината сами.

3) Лимонов сок.

Друго решение за камъни в бъбреците е лимоновият сок. Цитратът, наличен в лимона, е известен със своята способност да предотвратява образуването на калций. Пиенето на лимонов сок може значително да намали размера на камъните и да предотврати растежа на бактериите.

4) Сода за хляб.

Можете също така да приготвите разтвор от сода за бъбреци. Просто смесете 1 супена лъжица сода за хляб с 300 мл топла вода, разбъркайте и изпийте веднага. Алкалният състав на содата за хляб може да помогне да намалите киселинното съдържание на урината, за да предотвратите образуването на камъни.

5) Сок от босилек.


Можете също така да използвате сос от босилек, за да премахнете пясъка. Оцетната киселина в сока може да помогне за намаляване на бъбречните камъни и намаляване на болката. Също така намалява нивата на пикочната киселина. Можете да използвате сушени или свежи листа босилек, когато правите сок или чай от босилек. Можете да го пиете няколко пъти на ден. Босилекът намалява кръвното налягане, подобрява кръвообращението и дори понижава нивото на кръвната захар.

6) Кокосова вода.

Кокосовата вода е чудесна за детоксикация на бъбреците чрез разреждане на урината и стимулиране на екскрецията на различни химикали като фосфати и пикочна киселина. Всичко, което трябва да направите, е да пиете няколко чаши кокосова вода всеки ден. Ако спазвате правилна диета, водите активен живот и пиете най-малко 2 литра на ден, можете да предотвратите появата на уролитиаза.

96 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page