top of page
Търсене
  • organikbg

Тази смес ще ви избави бързо от храчките


Обикновената настинка е вирусна инфекция, засягаща гърлото, носа, синусите и горните дихателни пътища. В резултат от протичащия възпалителен процес в тях се натрупва слуз, която създава сериозен дискомфорт.

Въпреки че обикновено симптомите отшумяват в рамките на 1-2 седмици, те могат да бъдат доста изтощителни. Например синузитът, който е възпаление на тъканта, покриваща синусите, често се оказва доста упорит и болезнен.

Най-честите симптоми на настинка включват главоболие, кашлица, умора, гъста слуз от носа, главоболие и треска. Фармацевтичните лекарства обикновено потушават всички тези симптоми, но проблемът е, че употребата им често е съпътствана с широк спектър от странични ефекти. Но за разлика от тях природните лекове в голямата си част не предизвикват прекомерни странични ефекти. Приложението им насърчава втечняването на слузта, стимулира отделянето на храчките и едновременно с това се бори с вирусите и инфекциите.


За да се отървете от храчките, са ви необходими следните две съставки: ябълков оцет - 1/2 л джинджифил - парче с дължина 10-15 см

Приготвяне на домашния лек

Настържете джинджифила и след това да го поставете в стъклен съд, след което добавете ябълковия оцет, така че да го покрие напълно. След това затворете буркана и оставете на стайна температура за десет дни, като разбърквате от време на време. Употреба Вдишайте от аромата на сместа в продължение на няколко минути. За да е по-ефективна процедурата, покрийте главата си с кърпа.

След това намокрете памучна кърпа с получената течност. Сложете компреса на шията си и останете с него една нощ. Повторете процедурата в продължение на пет последователни дни.

Преди да използвате каквото и да било народно лекарство, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар!

Важно: Статията е с информативен характер и предоставената в нея информация не може да замести медицинските съвети, диагнозата на специалист или професионална медицинска помощ. Ако имате здравословни проблеми, незабавно се свържете с лекар и не прилагайте самолечение!



338 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page