top of page
Търсене
  • organikbg

Учени обясниха защо да пием редовно ябълков оцет


Учени от университетската болница в Атикон в Гърция твърдят, че съществува нещо, което всички имаме в дома си и при редовен прием може да помогне за понижаване на кръвната захар. Учените стигнаха до това заключение, анализирайки резултатите от няколко предишни проучвания.


Според специалистите приемането на оцет, по-специално ябълков оцет, „забавя процеса на храносмилане в стомаха“, като по този начин предотвратява рязкото повишаване на кръвната захар. За да тестват тази хипотеза, учените решили да проведат допълнително проучване, включващо десет души с диабет.


Скоростта на храносмилането на храната в стомаха е записана с помощта на ултразвук. Доброволците получили или оризов пудинг и вода, или оризов пудинг, вода и ябълков оцет. В резултат лекарите установяват, че при тези участници, които са приемали оцет, храната се усвоява с 17% по-бавно в сравнение с тези, които не я приемат.


В друго проучване, проведено от учени от Аризонския държавен университет (САЩ), на пациенти с диабет тип 2 било предложено да консумират 2 супени лъжици ябълков оцет преди лягане. Изследвайки резултатите експертите установили, че до сутринта кръвната захар е спаднала с 6%.


Въпреки това лекарите предупредиха, че по-точните заключения изискват допълнителни изследвания. Важно е да се уточни, че лекарите предупреждават, че е опасно да се приема оцет в най-чистия му вид. Най-добре е да го разреждате с вода в пропорция 2 супени лъжици на 250 мл. вода, пише zdrave.to.


398 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page