top of page
Търсене
organikbg

Универсално средство за здраве и красота: ябълков оцет


Как да използваме това чудодейно средство

Сигурно сте чували за чудодейните свойства на ябълковия оцет. Този естествен продукт е усвоил всичко най-добро от суровината - ябълките. Ябълковият оцет съдържа много ензими и витамини, включително натрий, калций и желязо. Нека разберем какъв ефект да очакваме от редовната му употреба.


САМОЧУВСТВИЕ

Ябълковият оцет разгражда протеините на съставните им части - аминокиселини. Попадайки в тялото, аминокиселините помагат за управление на хормоните на стреса. По време на разграждането на протеина се произвежда триптофан, който освобождава основния ни източник на енергия и радост - серотонинът. Този „хормон на щастието“ ви помага да се отпуснете и да подобрите настроението си. Поддържайки редовно естественото производство на серотонин в организма, можем по-добре да се справим с безпокойството, депресията и хроничния стрес.


ТЯЛО

Оцетът има редица полезни свойства, които имат благоприятен ефект върху нашия организъм и тяло. Подобрява храносмилането, нормализира работата на червата и ускорява метаболизма, за да ви помогне бързо да отслабнете. Ако се разрежда във вода и се приема преди хранене, оцетът може да помогне за предотвратяване на киселини в стомаха и за изравняване на нивото на рН в тялото - особено важно за тези, които злоупотребяват с кафе и алкохол и ядат много сладкиши. Много изследвания доказват, че ракът не може да се развие в алкална среда и редовното използване на ябълков оцет нормализира киселинно-алкалния баланс.

КРАСОТА

Оцет (с концентрация не повече от 2,5%), разреден с вода в съотношение 1: 1, може да се използва за изчистване на лицето: той изсветлява петната след акне и дезинфекцира възпалението, както и подобрява еластичността, стяга кожата и се бори с мимическите бръчки и признаците на стареене. Освен това ябълковият оцет помага да се неутрализират неприятните миризми и действа като естествен дезодорант - когато изсъхне, собствената му миризма изчезва.


Свойството да балансира нивото на рН се отразява на кожата и косата: оцетът прави косата здрава и блестяща, почиства скалпа и премахва пърхота. Добавете малко оцет към водата, нанесете върху влажна коса и масажирайте скалпа си, като оставите течността да се отцеди по кичурите. Оставете го да действа няколко минути и измийте с хладка вода.

56 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page