top of page
Търсене
  • tabakov74

Защо 1 път в седмицата е ВАЖНО да си потапяме краката в ОЦЕТ


Чували ли сте за лечебните свойства на една от най-често използваните подправки в кулинарията, а именно ябълковият оцет?

Мнозина са свикнали да приемат този натурален продукт единствено като овкусител, участващ при направата на дресинг за салата или друго.

Истината е, че ябълковият оцет може да бъде в полза за здравето ни, стига да знаем как правилно да се възползваме от него.

Преди да ви разкажем защо е препоръчително веднъж в седмицата да потапяте краката си в ябълков оцет, ще сподели, че този продукт съдържа биологични активни вещества, които могат да премахнат микробите и лошите бактерии, способстващи увреждането на здравето ни.

За предпочитане е обаче да се възползвате от свойствата на суровия ябълков оцет, а не от продукт, закупен от магазина.

Не винаги качеството на стоката отговаря на очакванията ни. Това важи с пълна сила най-вече за продуктите, които се предлагат на ниска цена. За да сте сигурни, че потапянето на краката в ябълков оцет ще ви се отрази благоприятно, предлагаме ви сами да си приготвите киселата подправка. Много е лесно и не отнема почти никакво време или усилия.

Как ябълковият оцет ни лекува?

Много хора страдат от различно неразположение, свързано с краката. Това може да са мазоли, гъбични инфекции, бактериални инфекции или друго. Ако имате мазоли например, направете си баня на краката за 45 минути. Нужно е да смесите две равни части вода и ябълков оцет. В допълнение към това можете да добавите и няколко капки етерично масло и по този начин да ускорите процеса по заздравяване. След като краката ви престоят в оцет за 45 минути, използвайте пемза, за да премахнете мъртвата кожа. След като приключите с това, нанесете крем, който да омекоти ходилата ви.


Ето за какво още може да бъде полезен ябълковият оцет: •

Успешно успява да се справи с елиминирането на пърхота;

• Действа благоприятно на болното гърло;

• Предотвратява неприятните миризми в обувките;

• Спомага ни при отслабване;

• Помага при лечението на храносмилателни проблеми;

• Други.

Възползвайте се от свойствата на органичния ябълков оцет и ви гарантираме, че ще останете наистина доволни!


14 099 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page