top of page
Търсене
  • organikbg

Консумирайте ябълков оцет и мед всеки ден


Тази лечебна смес лекува болки в гърлото и ставите, понижава нивото на холестерола и зарежда с енергия.

Ябълковият оцет и медът са 2 натурални продукта, които са много популярни в цял свят, основно благодарение на благотворния им ефект върху човешкото тяло. Когато консумирате оцет и мед в суров вид и с органичен произход, здравословните ползи са многобройни. Тези 2 продукта могат да бъдат използвани за приготвянето на лечебни средства и за превенция на много заболявания.

Неколкократно е доказвано по научен път, че консумацията на оцет и мед подобрява здравето на човека, тъй като укрепва имунната система и предпазва от развитието на различни заболявания, провокирани от вредното въздействие на микроогранизмите.

Това, което много хора не подозират, е, че тези 2 продукта могат да бъдат комбинирани в едно лечебно средство. По този начин те повишават ефикасността си и повлияват положително здравословните проблеми.

Какви са ползите, когато комбинирате ябълков оцет и пчелен мед?

Суровият мед и органичният ябълков оцет притежават способността да предпазват и да лекуват инфекции и здравословни проблеми, които се отразяват негативно върху качеството на живот.

Комбинирайки ги, създавате лечебно средство, което се бори с възпаленията и действа като мощен антибиотик и антиоксидант. То се характеризира с много полезни свойства, което го прави отлично средство за лечение на хронични заболявания.

Сред основните ползи, които това лечебно средство носи, са:

  • Облекчава болките в ставите и действа профилактично. Това прави лечебното средство идеално за хора, които страдат от артрит.

  • Действа като тоник за стомаха, редуцирайки болките и киселините.

  • Подобрява храносмилането, стимулира движението на червата и се бори със запека.

  • Контролира нивото на холестерола, като едновременно с това предпазва от високо кръвно налягане и го регулира.

  • Представлява отлична хранителна добавка за отслабване.

  • Лекува болки в гърлото и други проблеми, свързани с дихателната система.

  • Осигурява допълнителна доза енергия.

  • Подобрява здравето на кожата, тъй като притежава способността да се бори със свободните радикали.

  • Елиминира лошия дъх.

  • Подпомага редуцирането на възпаленията.

Защо да консумирате тази напитка всяка сутрин?

Съвременният начин на живот излага тялото на човека на постоянни нива на стрес, както и на допълнителна киселинност, дължаща се на начина на хранене – консумацията на храни, богати на мазнини и захар.

Всичко това може да се отрази негативно върху здравето и нивото на pH,провокирайки киселини и повишавайки риска от развитието на различни заболявания и нарушения, инфекции и проблеми, които понижават качеството на живот.

Препоръчително е да консумирате това средство от оцет и мед всяка сутрин, преди да предприемете каквато и да било физическа активност или да закусите. По този начин ще снабдите тялото с енергия и ще балансирате pH на тялото.

Благодарение на тази ключова функция комбинацията от ябълков оцет и мед се превръща в отлична алтернатива на лечението с лекарства. Тя подобрява способността на тялото да се защитава и да се самовъзстановява.

Как да приготвите това лечебно средство?

Преди да пристъпите към рецептата за това лечебно средство, уверете се, че разполагате със 100% органични и сурови продукти. По този начин ще разполагате с изходни съставки, които притежават максимум полезни свойства. Обърнете внимание на производителя и информацията на етикета – там не трябва да присъстват консерванти и други добавки.

Консумацията на неорганичен или преработен мед и ябълков оцет понижава ефикасността на лечебното средство, тъй като е налице дефицит на хранителна стойност.

Съставки:

  • 1 чаена лъжица чист пчелен мед (7.5 гр.)

  • 1 чаена лъжица ябълков оцет (5 мл.)

  • 1 чаша вода (250 мл.)


Начин на приготовление:

Смесете меда и ябълковия оцет в чаша с топла вода. Разбъркайте добре – съставките трябва да се разтворят.

Начин на прием:

Най-добрият начин да извлечете максимална полза от тази напитка е като я консумирате на празен стомах поне 20 минути преди закуска.

Можете да консумирате лечебното средство и в течение на деня, в зависимост от собствените потребности и предпочитания.

9757 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page