top of page
Търсене
  • organikbg

Пролетно прочистване на кръвоносните съдове


Чесън, джинджифил и ябълков оцет правят чудеса


Мазната храна през зимата и обездвижването могат да станат причина за натрупването на плаки в кръвоносните съдове, което застрашава от инфаркт и инсулт, влошава зрението и паметта. Мастните депа повишават риска от тумори. Прочистването на съдовете с домашни средства изисква повече време и постоянство, но дава добър резултат.


Тибетска рецепта

Смесете 1 л ябълков оцет и 300 г. обелен чесън в блендер. Сложете сместа в 1,5 л завряла вода и варете със затворен капак точно 15 минути на среден огън. Изчакайте сместа да изстине и я пресипете в стъклен буркан, който затворете добре с капачка и сложете в хладилника. В продължение на 25 дни пийте по 50 мл всеки ден на празен стомах. След това починете 10 дни. Повторете, ако е необходимо. Можете да правите тази процедура два пъти годишно на всеки шест месеца за превенция.


Против запушване


Изсипете в тенджера по 1 ч. ч. сок от лимон, лук, джинджифил и ябълков оцет. Разбъркайте добре и варете на слаб огън около 30 минути, докато течността се редуцира леко до 3 чаши. Отстранете от котлона и оставете сместа да изстине захлупена. Добавете 3 ч. ч. мед и разбъркайте до хомогенна смес. Сипете в стъклени бутилки. Вземайте сутрин на гладно по 1 с. л.


9845 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page