top of page
Търсене
  • organikbg

Хитър трик да свалите кръвното бързо и без хапчета


Ако сте предразположени към хипертония, винаги трябва да имате предписаните от вашия лекар лекарства. Ако те не са с вас по някаква причина или подвижността на налягането не е типична за вас и покачването е настъпило внезапно - на първо място, трябва да измерите стойностите на кръвното.


Ако скокът на налягането надвиши 40 единици, трябва незабавно да се обадите на спешна помощ, да легнете с повдигната глава на възглавница и да поставите студено на краката си и топло на челото. Това ще помогне за намаляване на главоболието, както и за избягване на състояния преди инфаркт и инсулт. Ако налягането не се е повишило много, но се чувства като неразположение, можете да го намалите сами и без лекарства. Основни техники:


1. Топло + студено Това е основната и най-ефективна техника, описана по-горе. Трябва да легнете, като свалите стягащите ви дрехи, да поставите топъл компрес на челото си и торбичка с лед на краката си.


2. Масаж Триещите движения трябва да масажират зоната на яката (врата, раменете, основата на главата), след това гърдите и корема. След масажа трябва да легнете.


3. Контрастни вани за крака Краката се потапят последователно в студена и гореща вода за по 2-3 минути. Процедурата завършва за 20 минути със студена вода.


4. Гореща баня за ръце Ръцете трябва да бъдат потопени в умерено гореща вода за 10-15 минути.


5. Разходка Ако времето не е горещо и покачването на налягането е малко, можете да излезете на чист въздух, да седнете на пейка. Във всеки случай е необходим приток на чист въздух - премахнете стягащото облекло, отворете прозорец и т.н.


6. Задържане на дъха Тази техника се използва за резки, но малки скокове на кръвното налягане. Дишането се забавя до 8-10 броя, за 2-3 минути. Процедурата трябва да се прекрати, ако започне замайване. След това трябва да легнете и да останете в покой 10-15 минути.


7. Лека струя гореща вода Методът се използва и за лек скок на налягането. При силно покачване на кръвното налягане, в никакъв случай не се навеждайте. Лека струя гореща вода се насочва към тила за 5-7 минути.


8. Компрес с ябълков оцет


Марля или друга естествена тъкан се навлажнява с ябълков оцет и се нанася върху краката за 10-15 минути.


9. Диуретик От нелекарствените продукти добър диуретичен ефект имат чаят от липа и боровинка, чай от плодове от шипка и листа от мечо грозде и бульон от магданоз.


10. Пийте вода с ябълков оцет и мед 200-250 мл минерална вода се смесва с 2с.л ябълков оцет и лъжица мед.


391 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page