top of page
Търсене
  • organikbg

Облекчете синузита с ябълков оцет, лют червен пипер и мед



Синузитът представлява възпаление на лигавицата на параназалните синуси, което може да бъде причинено от вируси, гъбички, бактерии или алергии. Параназалните синуси са малки кухини (пространства), изпълнени с въздух. Те се разделят на три основни вида: фронтални (разположени в долната част на челото), етмоидални (намират се от двете страни на носа) и максиларни (в непосредствена близост до вътрешната част на скулите). В нормални условия въздухът преминава през синусите без проблем. Но при хора, които страдат от синусна инфекция, се наблюдава запушване на синусите и възникване на болка и дискомфорт в засегнатия участък.


Напитка от лют червен пипер, мед и ябълков оцет за синузит

Антибиотиците не са най-доброто средство за лечение на синузит, тъй като могат да причинят много странични ефекти. Освен това няма да ви бъдат от полза, ако синузитната инфекция в причинена от вирус. Ето защо е препоръчително да обърнете повече внимание на балансираното хранене. Здравословната диета може да помогне не само за намаляване на възпалението и елиминиране на патогените, но и за подсилване на имунната система. Напитката от мед, оцет и лют червен пипер, от друга страна, е един чудесен начин за постигане на това начинание. Ето как да си я приготвите бързо и лесно в домашни условия.


Необходими продукти:

1 чаена чаша минерална вода

1 супена лъжица пчелен мед

1/8 чаена лъжица лют червен пипер

4 супени лъжици натурален ябълков оцет

прясно изцеден сок от 1 лимон (по желание)

Начин на приготвяне:

Изсипете водата в купа. Добавете меда, лютия червен пипер, натуралния ябълков оцет и прясно изцедения сок от лимон. Разбъркайте и консумирайте. Повтаряйте процедурата 2 пъти дневно в рамките на 2 последователни дни.

Ползи от съставките:

Натуралният ябълков оцет съдържа витамини, минерали и антиоксиданти. Той способства за разграждане на слузта, пречистване на дихателните пътища и елиминиране на бактериите. Освен това служи като чудесно средство за подсилване на имунната система. Натуралният ябълков оцет е изключително богат на електролити. Те алкализират тялото и балансират нивата на pH в организма. Неговата редовна консумация (около 1-2 супени лъжици дневно) може да ви предпази от вредното въздействие на микробите. Обърнете внимание: важно е да купувате суров, непастьоризиран и органичен ябълков оцет. Този вид запазва своите седиментни частици, които се утаяват на дъното на бутилката.


Лютият червен пипер е ценен източник на капсаицин. Това е съединение, което придава пикантен вкус на натуралния продукт. Капсаицинът помага за облекчаване на болката и назалната конгестия



294 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page