top of page
Търсене
  • tabakov74

Отслабване с джинджифил и ябълков оцет- ето как


Джинджифилът намалява възпалението, стимулира храносмилането и потиска апетита. Той помага за извеждането на шлаките от организма, които ни пречат да отслабнем, спомага обмяната на веществата и изгаря мазнините. За да се постигнат добри резултати, коренът е необходимо да бъде комбиниран с правилните съставки. Нека да видим какви са начините, по които може да използвате джинджифил за понижаване на телесното тегло и подобряване на здравословното състояние.


Как джинджифилът помага на отслабването?


Джинджифилът съдържа съединения, които стимулират метаболизма и се борят с възпаленията и стреса. Оксидативният стрес се причинява от увреждания на свободните радикали в тялото.


Тези свойства на джинджифила не се отнасят директно към излишните килограми, но помагат за предотвратяване на сърдечносъдови увреждания и други странични ефекти от наднорменото тегло, докато работите, за да приведете теглото си до здравословно състояние.


Но пък други съединения в корена помагат за топенето на мазнини, особено в коремната област, помагат за по-бързото и по-качествено усвояване на храната и извличането на хранителни вещества. Растителните съединения в джинджифила помагат за контрола на кръвната захар. Това не е без значение, защото когато тя се движи много динамично, настъпват резки спадове, които са придружени от огладняване.


Как да използваме джинджифила, за да се отървем от натрупаните излишни килограми?



Дъвчете джинджифил преди всяко хранене. Отрежете съвсем малка част от корена и я сдъвчете. Това помага за по-добро храносмилане.


Добавяйте джинджифил към основните ястия. Парче от него ще придаде пикантен аромат на задушените зеленчуци и пилешкото месо.


Пийте чай от корена. Той се приготвя много лесно: вземете 3-4 сантиметра от джинджифила и го настържете на едро ренде (или го нарежете ситно). Залейте с вряща вода и оставете да се запари за 20 минути. Чаят се пие с натурален ябълков оцет и мед 3-5 пъти дневно. Задължително изпивайте по една чашка от него всяка сутрин.


Ако сте решили да отслабвате, трябва максимално да преминете към растителна храна. Ако добавяте от корена към нея, ефектът от приема на здравословни продукти ще се увеличи.


И

зточна рецепта за напитка с джинджифил: смесете ябълков оцет с настъргани краставица, джинджифил и чесън. Добавете подправки: канела, черен пипер, куркума. Пийте от напитката по половин чаша вечер.


Освежаваща напитка от мента и джинджифил: с помощта на блендер смесете джинджифил, мента, портокалов сок и ябълков оцет, малко мед. Охладете и пийте през целия ден.


Може да приготвите сок от джинджифил и да го смесите отново с ябълков оцет – за целта изстискайте корена в сокоизтисквачка или блендирайте малка част от него с вода, след което прецедете и комбинирайте с оцет, мед или друг подсладител. Напитката потиска апетита.


Още един вариант е пиенето на напитка от натурален ябълков оцет и джинджифил. И двете съставки имат мощни антиоксидантни свойства. За целта е необходимо да смесите към 1 чаша джинджифилов чай и 2 супени лъжици ябълков оцет. Приемайте чая всяка сутрин преди хранене, за да извлечете най-много ползи от него.


Включете сух джинджифил в менюто си, ако не можете да си осигурите пресен корен. Добавяйте около чаена лъжица от него към водата или чая си.


ВНИМАНИЕ! Има обаче противопоказания, при които това лечебно растение не трябва да се консумира.


Джинджифилът е противопоказан предимно за хора със слаб стомах и черва. Етеричните масла и феноли, на които е богата тази подправка, дразнят лигавицата, което може да доведе до обостряне на стомашно-чревни заболявания.


Строго противопоказание е язва на стомаха. Но дори и при здрави хора, яденето на големи количества на корен от джинджифил може да причини оригване, киселини или диария. Също така това растение може да провокира дразнене на лигавицата на ларинкса;


Поради силните затоплящи свойства, джинджифилът не се препоръчва да се приема при висока температура, кървене и в горещи летни дни.


Той е строго противопоказан при треска или изгаряния;


Джинджифилът стимулира производството на жлъчка, така че не може да се яде от хора с проблеми с черния дроб и камъни в жлъчния мехур;


Джинджифилът не се препоръчва при остри и хронични бъбречни заболявания, цистит;


Кожни обриви, пилинг и сухота също могат да бъдат предизвикани от предозиране с джинджифил;


В някои случаи се наблюдават нарушения на зрението, нарушение на ритъма на сърдечната дейност, безсъние, рязка промяна в настроението;


Както всяка друга подправка, с индивидуална непоносимост джинджифилът може да причини алергии.


Също така трябва да запомните, че джинджифилът може да не е съвместим с определени лекарства. Затова горещо ви съветваме да се консултирате с лекар, за да изключите неприятните странични ефекти.

14 342 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page