top of page
Търсене
  • organikbg

Ябълков Оцет и Неговите Тайни за Разкрасяване


Ябълков оцет – това е изключително здравословна съставка, което позволява и широкото й приложение в кулинарията. Той може да накара и най-обикновената салата да се превърне във свежо и питателно ястие. Малцина, обаче, подозират за неговите незаменими свойства и в приготвянето на домашна козметика. С него могат да бъдат забъркани редица маски за ревитализиране на косата и кожата. Помага при третирането на пърхот и акне, заздравява фоликулата на косъма и му придава блясък, почиства и подмладява. По 20 мл., разтворени в чаша вода или дори приети на гладен стомах имат изключително ползотворно влияние върху здравето. По-долу сме подбрали безценни съвети за вашата вътрешна и външна хармония.


Чистият ябълков оцет се различава от пастьоризирния си кулинарен събрат по това, че е нефилтриран и необработен с допълнителни химикали. Този факт му помага да запази голяма част от своите безценни свойства и съставки, което му позволява да се ползва при забъркването на различни видове домашни маски за освежаване на кожата на лицето и косата.


Той може лесно да бъде намерен в повечето био-магазини на достъпна за всеки цена. Единственото, което трябва да направите, е да откриете най-близкия в района си и да го посетите.

Знаете ли, че …?

Ябълковият оцет може лесно да бъде приложен и като дезодорант, дори това да звучи странно на повечето дами. Силните антибактериални свойства на натуралния продукт спомагат за убиването, както на бактериите, които се развиват в областта на подмишниците, така и на неприятната миризма. Подходящ е за хора, които страдат от прекомерно потене. Тръпчивото усещане и киселинността ще изчезнат само няколко минути, след като го поставите, а вие ще бъдете свободни от вонливия аромат

Тази течност може успешно да се прилага и като естествен метод за почистване на цялото тяло. Оцетът от ябълки не съдържа вредните химикали, с които понякога е наситен домакинския му братовчед, и няма опасност да причини неприятни обриви.


Нека разберем най-лесните рецепти за поддържане на натурално красиво и сияйно излъчване с ябълков оцет.


Успокояване на Изблици на Акне и Старчески Петна

Натуралното средство за разкрасяване и подмладяване може лесно да ви помогне да се справите с изблиците на акне, розацея, старчески петна и раздразнена кожа на лицето. Високата му киселинност контролира нивата на pH в епидермиса и спомага за нежното и почистване.


Рецепта за почистване на лицето с ябълков оцет и розова вода

Съставки: 2 супени лъжици ябълков оцет, 6 супени лъжици розова вода;

Начин на приготвяне: Разбъркват се до появата на хомогенна смес;

Начин на прилагане: Раздразнените участъци от кожата се намазват обилно с разтвора и се оставя да действа 15 минути, след което се отмива със студена вода и върху лицето се нанася хидратиращ крем. Ритуалът се прилага всяка вечер преди лягане.


Рецепта за премахване на акне с брашно, мед и ябълков оцет

Съставки: 1 супена лъжица брашно, 1 чаена лъжица мед, 1 супена лъжица ябълков оцет;

Начин на приготвяне: Разбъркват се до появата на хомогенна смес;

Начин на прилагане: Нанася се директно върху пъпките преди лягане, като се внимава да не се засегне чистата от акне кожа. Оставя се през цялата вечер, а на сутринта се отмива с хладка вода.


Рецепта за избелване на старчески пигментни петна и бръчки с лук и ябълков оцет

Съставки: 2 глави стар лук, ябълков оцет на око (сместа трябва да е в съотношение 1:1);

Начин на приготвяне: Със сокоизтисквачка се извлича течността от лука и после се разбърква с ябълковия оцет, като той трябва да е същото количество, до получаването на добра консистенция;

Начин на прилагане: Нанася се директно върху пигментираните участъци и зоните с бръчки с помощта на попиващо памуче преди лягане, чака се между 15 и 20 минути, а после се отмива с хладка вода, след което лицето се намазва с лек нощен крем.


Жизнена Грива Като на Лъвица

Ябълковият оцет действа като естествен балсам за изтощената от слънцето и боядисване коса. Той прониква в дълбочина, заздравява фоликулата на косъма, омекотява, регенерира и придава сияен блясък. Успешно премахва накъсването, нацепването, пърхота, наелектризирането и редица други проблеми, свързани с гривата.


Рецепта за копринено мека коса и подсилване на цвета с ябълков оцет и вода

Съставки: ¼ водна чаша с ябълков оцет, ¼ водна чаша с минерална или чешмяна вода (сместа трябва да е в съотношение 1:1);

Начин на приготвяне: Течностите се разбъркват в купа и се изсипват в бутилка, която има пулверизатор;

Начин на прилагане: Косата се разделя на сравнително равни кичури, след което се напръсква равномерно от корените към краищата. Оставя се да попие и подейства в рамките на близо час, а после се измива с вода. Процедурата се прави всеки ден или през ден до постигане на желания ефект, след което се извършва профилактично веднъж в седмицата или на 10 дена.


Ябълковият Оцет – Неизчерпаемият Фонтан на Младостта!

Този уникален натурален продукт лесно може да се използва за възвръщане на младежкото излъчване на почти всяка една част от тялото. Начупените нокти на ръцете и краката лесно могат да станат отново здрави и силни чрез накисване в смес от ябълков оцет и зехтин. Забързва и прочистването на тялото от гъбични инфекции, тъй като има мощно антибактериално действие.


Преоткрийте силата му и създайте пълна хармония между вътрешния и външния си оцет с лесните за изпълнение рецепти, които описахме по-горе. Вие заслужавате да се радвате на здрав дух в здраво и очарователно тяло!

456 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page