top of page
Търсене
  • organikbg

Ябълковият оцет – чудо от природата


Имате болки в гърба, болки в ставите, главоболие, хронична умора – прочетете до край!

Ябълковият оцет притежава мощни здравословни качества!


Той може да се нарече чудодейно средство за профилактика и възстановяване на здравето.


Какво имам предвид?

Ябълковият оцет, натуралният ябълков оцет, е познат на света от хилядолетия. Препоръчван е от Хипократ, прилаган е от Юлий Цезар, Христофор Колумб. През Средновековието е продаван по улиците на Париж като дезодорант за тялото. Гърците и римляните са го използвали като консервант и лечебно средство, като дезинфектант и за бързо зарастване на рани. В Япония самураите са го пиели за здраве и сила. Използван е като средство за пречистване на организма и за отстраняване на бактерии, микроби, лоши миризми, като почистващо средство.


Сигурно си спомняте с носталгия прекрасният аромат в дома на баба, която е излъскала до блясък прозорците на стъклата с малко ябълков оцет..


Натуралният, недестилиран, органичен ябълков оцет се приготвя от пресни ябълки, Натуралният ябълков оцет има прекрасен, наситен кафеникав цвят, а на светлина в него се виждат как плуват „паяжинки”. Когато отлежи оцетът има утайка от „паяжинките”. Изглежда леко мътен. Когато помиришете такъв оцет, усещате остра миризма и леко щипане в ноздрите, парене в очите. Това са усещанията от перфектният продукт!


Защо го няма по магазините? Защото не е атрактивен, не е красив, не е бистър, не е лъскав, не отговаря на привикналият на блясък поглед на потребителя. По магазините се продава това, което се търси. Нали?


Защо да потърсим натурален ябълков оцет?

Чували ли сте тази поговорка: „Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен”?

Ябълките са богат източник на калий, който за меките тъкани е това, което е калцият за костите. Калият попада в запушените и втвърдени артерии и изчиства отлаганията. Калият е минералът на младостта, той държи артериите меки, гъвкави и еластични. Когато артериите са силно запушени от холестерол се влошава паметта. Калият е ключов елемент от групата на минералите, без него, нямаше да има живот. Той унищожава бактерии и вируси.


Повечето хора страдат от калиев дефицит и това може да се докаже от статистиките за сърдечно съдови заболявания и смъртност от тях. Огледайте се около себе си и вижте колко хора страдат от посърнала, отпусната, суха кожа, лицата и вратовете са набраздени от бръчки.


Ако не получавате достатъчно количество калий много скоро ще се почувствате не само състарени, но и много уморени. Това се дължи не само на недостатъчното количество калий, но и на нездравословното хранене, стресът, амбициите, непрестанното бързане.


Знаете ли, че?


– на всеки 90 дни се обновява кръвообръщението, от храните, които поемаме, от течностите, които пием, от въздуха, който дишаме. Какво ядем, пием, дишаме?


– На всеки 11 месеца се обновяват телесните клетки, а на всеки 2 години напълно се подновяват костите и твърдите тъкани.


Тялото напълно се обновява като непрестанно прочиства и подновява клетките си. За да бъдем здрави! Защо тогава остаряваме?..


Истината е, че калият е необходим за изграждане и поддържане на млади и здрави тъкани!


Признаци, че имате калиев недостиг:

Болки в костите и мускулите, скованост в гърба;


Суха, проблемна кожа;

Замаяност при ставане или рязко изправяне;

Артрит, скованост и подуване на ставите;

Сутрешно главоболие;

Лесно се уморявате;

Аритмия ;

Студени крайници;

Хронично умора;

Проблеми с очите;

Пърхот или сърбеж по главата;

Повишено кръвно налягане ;

Често уриниране;

Газове и подуване на стомаха;

Отоци по тялото

Открихте ли някои от тези симптоми? Ако са няколко – то имате спешна нужда от Калий!

Напитка от ябълков оцет можете да приготвите като в 1 чаша дестилирана вода добавите 1 чаена лъжичка ябълков оцет и 1 чаена лъжичка чист мед. И меда и ябълковият оцет са богати на калий. Пийте тази чудесна напитка три пъти дневно.


Ако имате недостиг на йод може да добавите 2 капки течен йод от морски водорасли.

Какво ще постигнете с редовната употреба на напитката?

Прочистване на тялото

Освобождаване от главоболието

Подсилване на сърцето

Подобряване на храносмилането

Подобряване на състоянието при артрит

Избавяте се от хроничната умора

Сковаността и болките напускат тялото

Ще се чувствате по-млади

Балансиране на телесните процеси

Нормализиране на кръвното налягане и още и още..

Ние сме разумни същества и от нашите избори зависи нашето здраве, бъдеще и успехи.


Тялото ни е саморегулиращо се, самовъзстановяващо се, самопречистващо се, самолекуващо се, необходимо е само да му даваме възможност да го прави като не го тровим и претоварваме. Да му се доверим, да проявим търпение и му дадем възможност да си свърши работата. То знае най-добре как и какво да направи, за да бъдем здрави, силни и дълго време млади.


134 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page