top of page
Търсене
  • organikbg

Клеева тинктура воден разтвор

Актуализирано: 15.01.2021 г.


Прополисът е пчелен продукт с доказани антимикробни, антиоксиантни, противовъзпалителни, противотуморни и имуномодулиращи свойства.Той съдържа липофилни вторични растителни метаболити с висока биологична активност, но тяхната разтворимост във вода е твърде ограничена.Затова най-разпространените прополисови продукти се базират на смес от спирт и вода.

Технологията ,по която е разработен новият прополисов продукт с марката «АПИФАРМ» се характеризира с това, че всички биологично активни субстанции на прополиса са разтворени с помоща на наночастици във вода.

-Методът,по който се извлича прополиса е иновативен и не е извършван до сега,както и начина ,по който се усвоява от организма.

-Това е иновативен продукт, разработен по нова формула ,който не съдържа алкохол и всички активни съставки на прополиса са запазени.

-Направени са инвиво и инвитро експерименти,които доказват антиоксидантните и хепатопротективни свойства на новата формула на прополис

- Заради антиоксидантното си свойство прополисът може да инхибира вредните ефекти на свободните радикали

- Научно даказана е по-висока биологична активност на водната форма на прополис в сравнение със спиртния прополисов разтвор.

- Ефектът на новата формула на прополис превъзхожда ефекта на прополиса разтворен в алкохол.

- Новата технология ,позволява на прополисовия разтвор висока стабилност и продължителното му освобождаване в организма допринася за неговите благоприятни ефекти.

-Използването на етилов алкохол, е противопоказно при редица заболявания като язва, открити рани, чернодробни заболявания, при малки деца, бременни и в страни с мюсюлманска религия.

- Многобройни изследвания доказват разнообразните фармакологични действия на прополиса -антибактериално, противогъбично, антивирусно, противовъзпалително, съдоразширяващо, антиоксидантно, имуномодулиращо, и други.

-Новият воден разтвор на прополис е полезен за предпазването на черния дроб от различни патологични промени.

-Продуктът не съдържа спирт и е предназначен за орална употреба.

-Може да се консумира от всички категории хора, включително и деца,които нямат алергии към пчелни продукти.

-Български продукт, получен по патентован метод, 100% натурален.

-Повечето продукти от прополис се произвеждат с алкохолни, гликолови, и маслени екстракти,които не могат да се усвоят изцяло от организма

Предимствата на състава пред други препарати от прополис:

-Изцяло воден разтвор

-Усвоява се в пъти по-лесно от организма в сравнение с останалите клееви тинктури

-Установена е активност при по-ниско съдържание на прополис в сравнение с останалите клееви тинктури

- При етаноловите екстракти се открива по-силна цитотоксичност на прополиса,причинено от специфичното съединение неморозон,която цитотоксичност зависи от начина ,по който прополиса се доставя в организма. Новата тенология на извличане и зареждането на прополиса в наночастици,,води до видоизменение в доставянето на активните му вещества.

- Защитният ефект на частиците, натоварени с прополис, превъзхожда този на ненатоварения прополис/спиртният разтвор/

-Основните предимства на заредените с прополис наночастици срещу добре известните алкохолни екстракти включват разтваряне във водна среда на биологично активните липофилни съставки на прополиса, както и постигане на продължително освобождаване и усвояване в организма.

Когато прополиса е разтворен в етанол и се добави към вода ,се получава мътна нестабилна суспензия,която се утавя след около два дни съхранение.Нейните молекули не могат да достигнат и да се абсорбират изцяло от организма,за да се възползваме от всички бионаличности на прополиса.Новата нанотехнология за извличане на всички субстанции на прополиса във вода и изключително стабилния колоиден разтвор,позволяват натоварените с прополис наночастици да се усвоят в пъти по-бързо и лесно от организма.

999 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page